Achterwanden

Achterwanden zijn er in 3 varianten; landelijk, fantasie en eigen design. Het aantal verschillende achterwanden breidt zich snel uit. Hieronder zie je voorbeelden van elke categorie. De categorie 'eigen design' houdt in dat wij een achterwand opleveren gebaseerd op je eigen design of foto. Graag vertellen wij je meer over de mogelijkheden.

Nog aantrekkelijker als pakket

Nog aantrekkelijker als pakket

De Van Tasie producten zijn ook beschikbaar als pakket: verschillende toestellen, accessoires, een ondergrond en achterwanden, die samen een inspirerende combinatie vormen. Vraag naar de mogelijkheden - en de aantrekkelijke prijzen.

Geen losse wipkip maar een totaalbeleving

Het stimuleren van de fantasie is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Daarom vormen de speelplekken van Van Tasie een unieke totaalbeleving, ontworpen om de fantasie van alle kanten te prikkelen. Wij geloven niet in een geïsoleerde wipkip: juist de combinatie van speeltoestellen met accessoires, achterwanden en een ondergrond maakt de beleving compleet.

Nieuwe achterwand? Nieuwe speelplek!

De achterwanden van Van Tasie kun je eenvoudig vervangen. Wij bieden regelmatig nieuwe achterwanden in onze collectie aan. Daarmee geef je je speelplek een compleet nieuwe beleving. En de oude achterwand is makkelijk op te slaan: zo kun je steeds meer variëren en vaker wisselende speelplekken bieden. Trouwens, als je zelf een afbeelding hebt die je als achtergrond wilt gebruiken, dan kunnen wij daar ook voor zorgen.

Gemaakt met de hand - maar vooral met liefde

Al onze speeltoestellen  worden in Nederland met de hand gemaakt. Voor de constructie van de speeltoestellen werken wij samen met het gerenommeerde IJreka in Twente. In het uitgestrekte bosgebied onder de Overijsselsche Vecht werken zij al 15 jaar met veel aandacht voor duurzaamheid. En vooral: met veel liefde voor het vak.

Robina, het duurzaamste hout in ons klimaat

Voor de meeste van onze speeltoestellen gebruiken wij hoofdzakelijk Robinia, een uiterst duurzaame houtsoort. Het komt uit Hongarije, uit loofbossen die speciaal voor productie zijn aangeplant in de jaren vijftig. Voor Van Tasie worden dus alleen bomen gerooid die daarvoor bedoeld zijn. Robinia heeft van zichzelf een lichte tint, die op natuurlijke wijze geleidelijk vergrijst.

Voor het plaatwerk gebruiken wij twee materialen. Tricoja is een extreem duurzaam plaatmateriaal. Het is zelfs duurzamer dan eikenhout. En Okoumé is een watervaste multiplex, een hoogwaardig plaatmateriaal dat zeer geschikt is voor gebruik buiten.

Achterwanden: zeildoek op lichtgewicht aluminium frame

De afbeelding is geprint op speciaal zeildoek dat geschikt is voor binnen en buiten. Het doek wordt standaard geleverd in een brandvertragende kwaliteit.

Voor het bevestigen van het doek gebruiken we een uniek gepatenteerd systeem: het is mooi, snel en simpel. De combinatie van roestvrijstalen spanveren en een lichtgewicht aluminium profiel maken het opspannen van het doek tot kinderspel. Je klikt het doek eenvoudig in het frame. En eenmaal opgehangen valt het frame weg achter het doek, zodat de afbeelding alle aandacht krijgt.

Veilige en onderhoudsvriendelijke ondergronden

Het vrolijk al dan niet gekleurde kunstgras en de onderplaten zijn speciaal ontwikkeld met het oog op de veiligheid van spelende kinderen. De materialen kenmerken zich door hun goede valdemping en duurzaamheid. Voor de kunststoffen wordt zo veel mogelijk gewerkt met closed-loop recycling. Ze vragen vrijwel geen onderhoud en hebben een prima afwatering.

Achterwanden: zeildoek op lichtgewicht aluminium frame

De afbeelding is geprint op speciaal zeildoek dat geschikt is voor binnen en buiten. Het doek wordt standaard geleverd in een brandvertragende kwaliteit. Voor het bevestigen van het doek gebruiken we een mooi, snel en simpel systeem. De combinatie van roestvrijstalen spanveren en een lichtgewicht
aluminium profiel maken het opspannen van het doek tot kinderspel. Je klikt het doek eenvoudig in het frame. En eenmaal opgehangen valt het frame weg achter het doek, zodat de afbeelding alle aandacht krijgt.

Veilige en onderhoudsvriendelijke ondergronden

Of je nu het kunstgras kiest of de vrolijk gekleurde onderplaten, ze zijn altijd speciaal ontwikkeld met het oog op de veiligheid van spelende kinderen. De materialen kenmerken zich door hun goede valdemping en duurzaamheid. Voor de kunststoffen wordt zo veel mogelijk gewerkt met closed-loop recycling. Ze vragen vrijwel geen onderhoud en hebben een prima afwatering.

Accessoires maken de fantasie compleet

Accessoires maken de fantasie compleet

Van Tasie gelooft in een totaalbeleving. En de accessoires vormen hierbij de kers op de taart. De houten emmer, de Vantafel of de boomstammen: het zijn net de extra’s die het plaatje af maken.

Sommige accessoires bedenken we zelf en laten we in opdracht produceren. Maar een enkele keer zien we ook een bestaand accessoire dat we dan inkopen bij een streng geselecteerde leverancier. Over het algemeen geldt: Van Tasie accessoires zijn doorgaans van hout gemaakt, ze dragen bij aan de totaalbeleving en ze hebben een sterke, eigen speelwaarde.

In ontwikkeling: pre-order De Heenweer

In ontwikkeling: pre-order De Heenweer

Van Tasie is eenjong bedrijf. Daarom zijn we continu bezig met allerlei plannen en ideeën voor nieuwe producten. Zo zijn we nu bezig met een heel bijzondere schommel, de Heenweer. Hebben? Je kunt hem alvast vrijblijvend bestellen. Dan houden wij je op de hoogte van de vorderingen en je krijgt een melding zodra hij leverbaar is. En enthousiaste klanten belonen we graag. Daarom krijgen de eerste 10 bestellers een korting van 15%.

Nog een nieuwkomer: het Reishuis

Nog een nieuwkomer: het Reishuis

Verder is het Reishuis bijna klaar. Een heerlijk huisje op wielen, waar de fantasie gegarandeerd mee aan de haal gaat. Ook het Reishuis kun je pre-orderen. Doe het hier.

 

Van Tasie maakt er een beestenboel van

En dan komen er ook nog nieuwe dieren aan. Wil je weten wanneer ze leverbaar zijn? Geef hier je gegevens door, dan houden we je graag op de hoogte.

Installatie door de specialist

Laat je speeltoestellen, ondergronden en achterwanden installeren door een specialist. Wij werken samen met geronommeerde partijen op dit gebied, die voor de beste installatie zorgdragen. Zo weet je zeker dat je zo lang mogelijk en zo veel mogelijk plezier hebt van je inspirerende speelplek.

Onderhoud: niet veel, wel goed

We ontwerpen al onze speeltoestellen, achterwanden, ondergronden en accessoires zodanig, dat ze minimaal onderhoud nodig hebben. Ze kunnen ons Nederlandse klimaat prima aan, zowel binnen als buiten. Dus om ze zo lang mogelijk mooi te houden, hoef je weinig te doen. Als je toch iets wilt doen, zijn hier enkele tips die van pas kunnen komen.

  • Onderhoud van houten speeltoestellen gaat eigenlijk over twee dingen: voorkomen dat het hout kan gaan rotten, en regelmatig controleren of de zaak nog stevig en stabiel is.
  • Als je af en toe je Van Tasie speeltoestellen schildert, geniet je nog langer van de fraaie looks. En dat niet alleen, ze blijven dan ook voor gevoelige kinderhandjes nog langer prettig aanvoelen.
  • Geen zin in gedoe? Wij verzorgen het periodieke onderhoud met alle plezier voor je. Vraag naar de mogelijkheden en prijzen:info@vantasie.nl
  • Meer tips voor het onderhoud van speeltoestellen, achterwanden, ondergronden en accessoires lees je hier.

Veiligheid voorop: altijd gecertificeerd

De Warenwet kent een besluit Attractie- en Speeltoestellen. Dat besluit is heel duidelijk: speeltoestellen moeten veilig zijn. Daarbij geldt voor nieuwe toestellen dat ze een certificaat van goedkeuring moeten hebben. Daarom laat Van Tasie al zijn speeltoestellen certificeren door een van de keuringsinstellingen die de overheid heeft aangewezen.